Wat zou Hij denken?

Heeft u dit beeld al gezien?

Het is het beeld van het H. Hart, dat vroeger een plaats had in de gevel van het zusterklooster aan de Dr. Haubenlaan te Mechelen-aan-de-Maas. Het kreeg een nieuwe plek aan de achterzijde van de dekenale kerk.

Wat zou die Christus met zijn open armen, zijn warme hart en zijn heldere ogen ons willen zeggen?

Sta met open handen in het leven. Dat is de beste wijze om gelukkig te zijn! Wie met open handen in het leven staat, komt nooit iets tekort.” …

Ben je een beetje depri of moedeloos? Kom, ik pak je eens goed vast en druk je tegen mijn warme hart. Je bent de moeite waard zoals je bent. Je bent een parel in Gods ogen. Geloof dat maar!” …

Ik zie je … maar niet om je in het oog te houden of je de regeltjes wel volgt. Ik zie je gewoon graag bezig. Je draagt iets goddelijks in je diepste binnenste en van daaruit doe je schitterende dingen. Als ik mensen voluit zie leven, dan ben Ik gelukkig.” …

Of wat hoor jij Hem zeggen? …